Rychlá,
chutná,
prostě skvělá!
Podělím se s vámi o svůj nejoblíbenější recept, který má tři úžasné vlastnosti:
- málo nádobí
- málo surovin
- spousta jídla
Připrav si:
- mrkev (2ks) nastrouhat
- celer (1/4 bulvy) nastrouhat
- cibule – na kostičky
- dva stroužky česneku nakrájet na plátky
- máslo a olivový olej (po 2 polévkové lžíce)
Všechno to dej do jednoho hrnce a míchej tak dlouho až se to začne trochu připalovat.
Přidej vodu (asi 1 litr), dvě pořádné hrsti červené čočky a plechovku rajčat (nebo si nakrájej čerstvá, je lepší je i oloupat – lehce nařízni slupku do kříže a polej vařící vodou, pak to jde lépe).
Přiveď k varu, osol, přikryj poklicí a nechej lehce bublat 10 minut.
Dochuť solí a česnekem dle chuti.
Podávej s nastrouhaným sýrem (ideálně parmazán) a chlebem
Takže si to shrneme:
- Málo nádobí – hrnec, vařečka, nůž, prkénko, struhadlo (lze nahradit nožem)
- Málo surovin – běžně dostupná levná zelenina, máslo, olej, čočka
- Spousta jídla – je to syté, v pohodě 6 porcí, výborná i na druhý den.
Tip na závěr:
Nemažte se s tím. Neberte recepty tak vážně. Zeptejte se babiček, jak co vaří!
Nejspíš řeknou: „trochu toho, trochu toho…, a je to!“
Takže, ať se daří, když se vaří!
😊
Pokud máte chuť naučit se péct vlastní kváskový chléb, jeden z kurzů pro začátečníky je již 13. září! Bližší informace zde.