Popis
Sobotní celodenní kurz!
Tento kurz je zaměřen na kváskové pečivo, tentokrát nejen klasiku – samostojný pšenično-žitný chléb, celožitný chléb, ale i sladké pečivo. Vše budete dělat od začátku až po upečení v reálném čase. Každý pracuje tak, aby si všechny typy pečiva osobně vyzkoušel. Maximální počet účastníků je 6, každému se můžu dostatečně věnovat.
Vyzkoušíte si překládaný „samostojný“ chléb v různých variantách zdobení, těsto běžné i celozrnné, s použitím „zápary“ (semínka, ovesné vločky atp.), případně se smaženou cibulkou, či jinými chutnými přídavky. Ukážeme si kváskové chipsy a další nápady jak využít kvásek, když ho máte moc:-).
Vytvoříme sladké kváskové těsto a upečeme z něj koláče, rohlíčky, uzly s různými náplněmi.
Budeme péct nejen z žitného kvásku, ale také z pšeničného tuhého kvasu, tzv. lievito madre, který ke mně doputoval přes několik lidiček až ze Sicílie a je s ním spojen krásný příběh.
Začínáme v sobotu v 9.00 hodin. Předpokládaný konec kurzu je kolem 17.00 hodiny, v závislosti na ochotě těsta kynout:-).
Domů si odnesete oba kvásky (žitný i tuhý pšeničný), upečené pečivo a recepty v tištěné podobě.
Suroviny, zástěra a malé občerstvení jsou pro vás připraveny. S sebou potřebujete pohodlnou obuv, dvě malé skleničky se šroubovým víčkem na kvásek, mísu s víkem na těsto a plátěnou tašku nebo síťovku na odnos hotového pečiva.
Termíny kurzů:
10.6.2023 – sobota – od 9.00 do cca 17.00 hodin. Čas ukončení kurzu je orientační, v závislosti na šikovnosti účastníků a ochotě těsta kynout.
Cena kurzu 1.890,- Kč
Těším se na vás v Ateliéru
Marcela